SZC logo

Miskolci Szakképzési Centrum

OM kód: 203060/019 | Herman Ottó utca 2.

Intézmény logo

Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola

HírekKözérdekű adatokCLASSROOMKRÉTA
Széchenyi 2020

Hírek

2025. márc. 27.


    Itthon tartották a kupát, rangos országos versenyt nyert meg a miskolci Szentpáli csapata

    Nekünk vannak a legjobb szakács, cukrász és pincértanulóink.

    Itthon tartották a kupát, rangos országos versenyt nyert meg a miskolci Szentpáli csapata

    Itthon tartották a kupát, rangos országos versenyt nyert meg a miskolci Szentpáli csapata

    Nekünk vannak a legjobb szakács, cukrász és pincértanulóink.

     

    Csütörtökön lezárult a háromnapos Országos Schnitta Sámuel gasztronómiai csapatverseny, aminek Miskolc adott otthont. A Schnitta Sámuel Magyar Éttermi Kultúráért Egyesület hetedik alkalommal rendezte meg a vendéglátó alapszakmák oktatásában résztvevő technikumok és szakközépiskolák számára a versenyt.

    A keddi ünnepélyes megnyitót követően embert próbáló napok vártak a fiatalokra, hiszen a csapatoknak több gyakorlati feladatot is meg kellett oldani a szakmai zsűri előtt.

    VII. Országos Schnitta Sámuel gasztronómiai csapatverseny és látványebédschnitta_gasztronomiai_verseny_250326ml-0f_0.jpgLátványebéd a Miskolci Gasztro Centrumban. Mocsári László képgalériája

    A megmérettetés leglátványosabb programját, a látványebédet a Miskolci Gasztro Centrumban készítették el. Az ötfogásos ételsor étrendjének, italsorának összeállítása, a menükártya szerkesztése és a szervírozás komoly kihívás elé állította a versenyzőket, ám többnyire pazar kompozíciók kerültek a szakmai zsűri elé.

    Schnitta Sámuel vendéglàtó verseny

    Csütörtökön a cukrászok mutatták be húsvéti tortáikat és a versenyre megálmodott pálinkás bonbonjaikat. A pincérek szaktudását díszasztalok terítésével, pezsgőbontással és kitöltéssel tesztelték.

    Feszült pillanatok következtek ezt követően, hiszen jött az eredményhirdetés. A házigazdáknak óriási volt az öröme aztán, amikor kihirdették: a VII. Országos Schnitta Sámuel Emlékverseny döntőjében a Miskolci SzC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola lett az első.

    „Köszönjük mindenkinek, aki hozzájárult csapatunk sikeréhez ebben a szoros és embert próbáló küzdelemben” – örvendeztek a közösségi oldalukon.

    Az aranyéremmel a Szentpáli csapata kiérdemelte a VIII. Országos Schnitta Sámuel döntőn való részvétel jogát is.

    A csapat tagjai:

    Balogh Jázmin – cukrász
    Járai Boglárka – pincér
    Tóth Elvira – pincér
    Asztalos Dániel – szakács
    Sztankovics Zalán – szakács
    Csapatvezető: Cserei Lászlóné

    A fődíjat a Borszéki 4 csillagos Hotel Melik ajánlotta fel 6 fő részére 2 éjszaka szállás, félpanziós ellátás Borszéken.

    Az első helyezett csapat részére különdíjat ajánlott fel a Berkemann Kft. A felajánlás 6 pár munkacipő a csapattagok részére, amit katalógusból választhatnak ki. A díjat átadta Balanyi Melinda, a Berkemann Kft. értékesítési vezetője. A felajánlás értéke 500 ezer forint.

    A csapat további jutalmát Ortó Gyula mesterszakács felajánlásaként kapta, amely egy 72 részes evőeszköz készlet.

    A csapat tagjai közül különdíjban részesült Balogh Jázmin cukrász versenyző, a különdíjat felajánlotta és átadta Erdélyi Balázs, a Magyar Cukrász Ipartestület elnöke. A különdíj: egy 150 ezer forint értékű workshopon való részvétel a Magyar Cukrász Ipartestület szervezésében.

    A legjobb pincér élőmunkáért járó különdíjban részesült Járai Boglárka és Tóth Elvira pincér versenyző, a különdíjat felajánlotta a Kunság Szesz Zrt. és  Bortársaság, valamint a Győri Szakképzési Centrum.

    Ezüstérmes a Győri Szakképzési Centrum Krúdy Gyula Turisztikai és Vendéglátóipari Technikum csapata lett. A második helyezett csapat a Lakiteleki Hungarikum Liget Hotel felajánlását kapta 6 fő részére 1 éjszaka szállás, félpanziós elláttással, belépő 6 fő részére a Gabriella fürdőbe.

    A bronzérmes Nagykun Baptista Oktatási Központ Általános Iskola, Gimnázium, Technikum, Szakképző Iskola és Kollégium Illéssy Sándor Technikum és Szakképző Iskola Tagintézményének csapata az Ensana Thermal Hotel Margaret Island felajánlását vehette át 6 fő részére 1 éjszaka félpanziós elláttással.

    További díjazottak:

    •    A legjobb szakács csapat munkájáért különdíjban részesült, a díjat felajánlotta Varga Károly olimpiai és világbajnok mesterszakács, valamint a Chefs.hu munkaruházati bolt. A díjban a Párkányi Összevont Magán Szakközépiskola csapata részesült.

    •    A legjobb tányérdesszert munkájáért 30 ezer forint értékű különdíjában részesült a Nyíregyházi Mokka Cukrászda felajánlásából a Debreceni Szakképzési Centrum Kereskedelmi és Vendéglátóipari Technikum és Szakképző Iskola cukrász versenyzője, Mészáros Lilla.

    •    Tóth László olimpiai bajnok cukrászmester, a zsűri tagja minden cukrász versenyző részére ajándékcsomagot ajánlott fel, melyet személyesen adott át a verseny eredményhirdetésén.

    •    A döntőben résztvevő valamennyi versenyző a támogatók által felajánlott értékes ajándékokban részesült, melyeket a szakmai, elméleti és gyakorlati képzésük során hasznosíthatnak. Az ajándékcsomag tartalmazta Voleszák Zoltán-Mészáros Tibor szakmai könyvét is.

    forrás: minap.hu

    KAPCSOLÓDÓ HÍREK


    Egyeztetett felvételi jegyzék

    Egyeztetett felvételi jegyzék

    Az alábbi linkeken elérhető az egyeztetett felvételi jegyzék, melyet a tanulók jelentkezései és az egyes iskolák rangsorai alapján az Oktatási Hivatal készített el.

    2025. ápr. 27.


    Igazgatóság

    Jogorvoslati kérelem

    Jogorvoslati kérelem

    Felhívjuk a figyelmét, hogy a szakképzésről szóló 2019. évi LXXX. törvény 37. § (1) bekezdése alapján a középfokú iskolába történő jelentkezés elutasítása esetén a döntés ellen jogorvoslattal élhet.

    2025. ápr. 27.


    Igazgatóság

    Csengetési rend az írásbeli érettségi napjain

    Csengetési rend az írásbeli érettségi napjain

    Tisztelt Szülők és Kedves Diákok! Tájékoztatjuk Önöket, hogy intézményünkben 2025. május 5–7. között az érettségi vizsgák lebonyolítása miatt a tanítás rendje módosul. Ezeken a napokon az oktatás kizárólag délutáni időpontokban kerül megszervezésre.

    2025. ápr. 27.


    Igazgatóság


    Partnereink

    SZC logo

    Miskolci Szakképzési Centrum


    Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola

    Herman Ottó utca 2.

    Telefon: +36-46-508-252

    E-mail: titkarsag_szentpali@miskolci-szc.hu

    OM azonosító: 203060/019

    Felnőttképzési nyilvántartás száma: E-001290/2015


    2025Miskolci SZC Szentpáli István Kereskedelmi és Vendéglátó Technikum és Szakképző Iskola